Buffalo Wings

Buffalo wings är en amerikansk maträtt eller smårätt som görs av kycklingvingar som friteras och täcks i en het vitlöks- och cayennepepparsås. Dessa kycklingvingar härstammar från Buffalo i New York där de ska ha uppfunnits på 1960-talet.

Legenden säger att Buffalo wings skapades av en restaurang vid namn Anchor Bar som serverade dem som en sorts vickning för sina gäster. Numera finns rätten så gott som alltid att beställa som ett snack på barer i hela USA. Dessutom finns de alltid på menyn på barer eller restauranger med amerikanskt tema runt om i hela världen. Samma sak gäller på så kallade sportbarer, vilka ofta också har tydliga amerikanska influenser.

Servering

Idag är buffalo wings ett populärt tillbehör på barer och restauranger över hela USA och de serveras ofta med en sås gjord av blåmögelost och crème fraiche för att balansera den heta såsen.

Buffalo wings serveras oftast med selleristavar och dressing med blåmögelost som dipp. De är också populära att äta under sportevenemang som Super Bowl och March Madness. Buffalo wings kan sägas ingå i den amerikanska motsvarigheten till det svenska smörgåsbordet – det är med andra ord ett självklart inslag på festen.