Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor, även kända som amerikanska plättar, är en typ av tunna, runda pannkakor som är mycket populära i USA. De görs vanligen av mjöl, ägg, mjölk och bakpulver och steks i en stekpanna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Till skillnad från exempelvis svenska pannkakor eller franska crepes är amerikanska pannkakor betydligt tjockare. Det här beror på att de innehåller bakpulver.

Servering

De serveras oftast med lönnsirap, smör och frukt men det finns många olika sätt att variera på. Vissa människor gillar att lägga till blåbär eller kokos i smeten innan de steker pannkakorna, medan andra föredrar att lägga till ost, skinka eller andra fyllningar mellan lager av pannkakor.

Amerikanska pannkakor är en traditionell frukosträtt i USA och är också mycket populära på restauranger och dinerställen över hela landet. Under senare år har de amerikanska pannkakorna blivit en naturlig del av brunchkulturen, både i hemlandet och ute i världen. När man äter amerikanska pannkakor till brunch i Sverige gör man det ofta med klassiskt svenska tillbehör som jordgubbssylt och vispad grädde. Det är enkelt att göra hemma och är ett bra sätt att använda upp överblivna mjölsorter.